Ілюстрація REUTERS

Однією з головних завдань Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" є початок роботи з кінцевими споживачами газу, а не з посередниками.

Читайте такожГолова "Нафтогазу" заявивши, що стосовно нього відкриті десятки кримінальних проваджень

Про це під час форуму "Диригенти змін" повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв.

Відео дня

"Нафтогазу" необхідно нарешті почати працювати з кінцевим споживачем, з населенням, яке споживає газ", - сказав він.

За словами Коболєва, якщо б такий формат роботи був затверджений раніше, сьогодні низка міст не мала б проблем з початком опалювального сезону через борги теплогенеруючих компаній.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня "Нафтогаз" закликав керівництво країни вирішити проблему багатомільярдних неплатежів за газ з боку облгазів, більшість з яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу.

Тоді ж головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що через існування газзбутів "Нафтогаз" недоотримає 12,2 мільярда гривень.

"Нафтогаз" створив три дочірні компанії для постачання газу безпосередньо промисловості, теплокомуненерго і населенню, виключивши з ланцюжка поставок облгази, більшість з яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу.

Населенню газ буде поставляти компанія "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (ЦПК), теплокомуненерго – "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Тепло", комерційним клієнтам – "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг".

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.