Фото с сайта ГП НАЭК

«Надано дозвіл ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (Київ) на концентрацію у вигляді приєднання до нього ДП «Науково-виробничий комплекс «Автоматика та машинобудування» (Жовті Води, Дніпропетровська обл.)», - сказано у рішенні АМКУ.

Читайте також«Енергоатом» візьме у «Укрексімбанку» кредит на $52,5 млн

Читайте також«Енергоатом» за рік збільшив дохід від реалізації електроенергії на 35%

Відео дня

Довідка УНІАН. Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» - найбільший виробник електроенергії в Україні із часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На НАЕК «Енергоатом» покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.

НВК «Автоматика і машинобудування» утворений на базі Центральної науково-дослідної лабораторії автоматики держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК), створеної у 1960 році.

Основними напрямками діяльності підприємства є проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт зі створення засобів механізації та автоматизації технологічних і виробничих процесів, використовуваних на гірничодобувних та переробних підприємствах. Крім того, підприємство виробляє засоби контролю для АЕС.