/ Фото УНИАН

Кременчуцька ТЕЦ днями для виробництва електроенергії стала використовувати мазут.

Про це сьогодні УНІАН повідомив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло.

За його словами, раніше мазут передбачалося використовувати в якості резервного палива.

Відео дня

«Тепер для централізованого опалення Кременчуцька ТЕЦ щодня використовує 500 тис. кубометрів газу. Зате виробляє електроенергію з використанням мазуту. Це дозволяє заощадити 910 тис. кубометрів блакитного палива в добу», - сказав перший віце-губернатор.

Він зазначив, що на рік Полтавська область отримала ліміт газу в розмірі майже 320 млн кубометрів газу для всіх комунальних теплогенеруючих підприємств області.

«Тепер завдяки заміні газу на інший вид палива на одному лише підприємстві, область щодоби економить майже 1 млн кубометрів дорогого блакитного палива. Таким чином підприємства області почали активно впроваджувати заходи, що передбачають істотне скорочення споживання природного газу», - сказав Пругло.

Читайте такожЄврокомісія готова допомогти у переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом»

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня 2014 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що у зв'язку із загальною неврегульованістю поставок газу в Україну і невизначеності газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС Кабінет міністрів України опрацьовує можливість часткового заміщення газу, що поставляється на теплоелектроцентралі, мазутом.

«В уряду є резерви нафти для того, щоб переробити її і поставити близько 200 тис. тонн мазуту на українські ТЕЦ», - заявив Яценюк.