akhz.metinvestholding.com

Проект з переходу Новгородського на автономне опалення визнано найкращим в Донецькій області.

Відповідне розпорядження про підсумки конкурсу підписав керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, повідомляє прес-служба Авдіївського коксохімічного заводу, передає РБК.

Відзначається, що Новгородська селищна рада визнана переможцем у двох номінаціях: "Підвищення економічної самодостатності громади" за реалізацію проекту з переходу селища на автономне опалення, а також в номінації "Покращення якості надання послуг населенню" - за проект з автономного освітлення вулиць.

Відео дня

Як повідомляється, в 2017 році керівництво заводу "Інкор і Ко" групи "Метінвест" і місцева влада прийняли рішення забезпечити енергонезалежність Новгородського. Зокрема, працівники підприємства зайнялися встановленням котлів індивідуального опалення в 182 квартирах жителів Новгородського, влада селища та міста зобов'язалися забезпечити теплом соціальні об'єкти. На даний момент проект знаходиться на стадії завершення.

Зокрема, за кошти заводу побудована котельня місцевої школи, також підприємство допомагає перевести і інші соціальні об'єкти на індивідуальне опалення. На даний момент триває реконструкція системи опалення в бібліотеці, борцівському клубі, музичній школі та поліклініці. Крім того, завдяки роботі керівництва селищної ради та військово-цивільних адміністрацій Торецька і Донецької області "Інкор і Ко" виділені кошти з обласного бюджету на встановлення індивідуального опалення в лікарні Новгородського, підрядники вже приступили до виконання робіт.

Повідомляється, що за два роки інвестиції "Метінвесту" в проект склали 7,5 млн гривень.