Рента компанії за 10 місяців перевищила прогнозований показник на 2018 рік / фото УНІАН

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" за січень-жовтень цього року сплатила 6,5 мільярда гривень ренти за видобуток нафти і газу, з цієї суми 324,1 мільйона гривень були спрямовані до місцевих бюджетів.

Читайте такожАпеляційний суд зобов'язаннями язав Держгеонадр продовжити 16 спецдозволів "Укрнафти" на видобуток вуглеводнів

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відео дня

"З початку цього року рентна плата компанії до бюджетів усіх рівнів становить 6,5 мільярда гривень, з яких 324,1 мільйона гривень надійшли до місцевих бюджетів", - повідомили в компанії.

Зокрема, за жовтень 2018 року компанія сплатила до державного та місцевих бюджетів всіх рівнів 779,3 мільйона гривень рентної плати

Згідно з повідомленням, найвагоміші надходження у вересні отримали громади і обласні бюджети Сумській (16,2 мільйона гривень), Івано-Франківській (8,8 мільйона гривень), Полтавській (6,7 мільйона гривень) областей.

"Рента компанії за 10 місяців перевищила відповідний прогнозований показник на 2018 рік. Тому, "Укрнафта" переглянула прогноз і за останніми оцінками сплатить близько 7,2 мільярда гривень ренти в 2018 році, з яких до бюджетів областей, районів та громад загалом надійде близько 360 мільйонів гривень доходів", - додали в компанії.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого року в Україні було внесено низку змін до Податкового кодексу. Одним з них стало обов'язкове відрахування до місцевих бюджетів 5% ренти, яку платять нафтогазові компанії (95% і надалі надходитиме до держбюджету). Механізм розподілу ренти дає можливість громадам отримати частину доходів від видобутку нафти і газу.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти і конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.