Ілюстрація REUTERS

Країни ОПЕК у четвер уклали попередню угоду про скорочення нафтовидобутку, але поки остаточно не домовилися про обсяг зниження, повідомив один із делегатів зустрічі організації у Відні.

Читайте такожОПЕК покине одна з країн

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх раніше сказав, що ОПЕК сподівається на укладення угоди до кінця п'ятниці, але додав, що члени організації не можуть досягти домовленості, якщо не досягнуть компромісу з Росією, яка не входить у картель, передає Reuters.

Відео дня

Нагадаємо, ціни на нафту продовжили зниження під час торгів четверга після того, як ОПЕК завершила ключову зустріч без конкретного рішення щодо видобутку нафти, готуючись до обговорення питання з іншими експортерами у п'ятницю.

Очікувалося, що країни домовляться про скорочення видобутку на 1-1,4 мільйона барелів на добу, але міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх сказав перед зустріччю в четвер, що ОПЕК+ задовольнить скорочення видобутку всього на 1 мільйон барелів на добу.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent до вечора опустилися на 3,33 відсотка до $59,51. Ф'ючерси на північноамериканську нафту WTI торгується біля позначки $50,86, на 3,84 відсотка нижче за рівень попереднього закриття.