ХАЕС відключила від мережі другий енергоблок / фото energoatom.kiev.ua

Хмельницька АЕС, що входить до структури Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", відключила від мережі енергоблок №2 через пошкодження трансформатора збудження фази, повідомляє прес-служба "Енергоатому".

Читайте такожЗапорізька АЕС після ремонту підключила до мережі перший енергоблок

"13 грудня о 6:33 енергоблок №2 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі через пошкодження трансформатора збудження фази В. За станом на 9:00 реакторна установка працює на 19% від номінальної потужності", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Згідно з інформацією "Енергоатому", за минулу добу енергоблок №2 ХАЕС справив 24,32 млн кВт-год електроенергії, з початку місяця 291,31 млн кВт-год електроенергії.

На енергоблоці №1 Хмельницької АЕС 19-е доба середнього планового ремонту.

Зазначається, що радіаційна обстановка на промислових майданчиках та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

Довідка УНІАН. Хмельницька АЕС (ХАЕС) розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції - покриття дефіциту електричних потужностей у західному регіоні України.