Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, збільшила значення оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію у першому півріччі 2019 року порівняно з діючим значенням на 2% - до 1,618 тисячі гривень за МВт-год (без ПДВ).

Читайте такожНацкомісія збільшила тариф для ГЕС "Укргідроенерго" майже на третину

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії.

Відео дня

"Підсумовуючи дане рішення, хочу зазначити, що збільшення прогнозованої оптової ринкової ціни електроенергії у першому півріччі 2019 року складе лише 2%, що набагато менше індексу цін виробників та індексу інфляції", - сказала після прийняття рішення глава регулятора Оксана Кривенко.

Також вона підкреслила, що ціна на електроенергію для населення залишається незмінною.

Також Кривенко висловила надію, що це останні рішення про затвердження ОРЦ, а після 1 липня 2019 року ціну буде формувати ринок.

Згідно з ухваленим рішенням, середня прогнозована ОРЦ на 2019 рік складе 1669,98 гривні за МВт-год, а на 3 і 4 квартали 2019 року - 1 722 гривні за МВт-год.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2017 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), збільшила середньорічне значення оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію на 2018 рік порівняно з діючим значенням на 14,4% - до 1 562 гривень за МВт-год (без ПДВ).