Голова Міненерго Катару Саад бен Шріда аль-Каабі / REUTERS

Державний міністр у справах енергетики Катару Саад бен Шріда аль-Каабі розповів про плани країни вкласти 20 мільярдів доларів в енергопроекти США протягом п'яти років. Він назвав Сполучені Штати перспективними з точки зору вкладення коштів.

Читайте такожСаудівська Аравія вивчає ймовірність розпаду ОПЕК

Про це повідомляє Комерсант.

Відео дня

"Вони будуть розвиватися, тому хочемо інвестувати і плануємо вкласти протягом п'яти років 20 мільярдів доларів у різні проекти і в різних місцях на території США", - сказав держміністр на форумі в Досі.

Катар цікавлять проекти, пов'язані зі скрапленим природним газом, звичайним газом і видобутком нафти. Держміністр вважає, що подібні інвестиції додадуть до загального виробництва 60 мільйонів тонн на день.

Виконавчий директор Qatar Petroleum розповів в коментарі Reuters, що інвестиції в 20 мільярдів доларів надійдуть від компанії. За його словами, вихід з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) дозволить Катару звільнитися від юридичних ризиків в США.

Також Катар виділить 500 мільйонів доларів протягом десяти років організаціям ООН на підтримку їх діяльності. Згідно з текстом підписаного угоди, дотації отримають 8 організацій ООН, включаючи ЮНІСЕФ і Верховний комісаріат у справах біженців.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня Катар оголосив про вихід з ОПЕК з 1 січня 2019 року. Рішення про вихід було прийнято після аналізу Катаром можливостей зміцнення своєї ролі на міжнародному рівні. Міністр підкреслив, що вихід з ОПЕК є технічним і стратегічним кроком.