Ілюстрація REUTERS

Запаси природного газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ) з початку сезону відбору (7 листопада) скоротилися на 12%, або на 2,1 млрд куб. м, - до 15,1 млрд куб. м.

Читайте такожЄврокомісія попросила Росію і Україну на переговори щодо газу

Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи України - держкомпанії «Укртрансгаз».

Відео дня

Станом на 15 грудня, запаси газу в ПСГ становили 15,097 млрд куб. м, що на 2,2% менше, ніж на аналогічну дату 2017 року (15,44 млрд куб. м).

Зокрема, за даними компанії, 15 грудня сховищ відібрано 66,7 млн куб. м газу.

Зазначається, що станом на 15 грудня українські газові сховища були заповнені на 48%.

Як повідомляв УНІАН, 7 листопада Україна припинила закачування газу в підземні сховища і почала його відбір для потреб опалювального сезону.

Україна до початку опалювального сезону 2018-2019 років накопичила в ПСГ 17,2 млрд кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

Довідка УНІАН. «Укртрансгаз» експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, якими природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн Європейського Союзу, а також імпортується в Україну з країн ЄС.

100% акцій «Укртрансгазу» знаходяться у власності НАК «Нафтогаз України».