Уряд робить наголос на енергомодернізацію житлового фонду / фото УНІАН

Інвестиції в заходи з энергомодернизации житлового фонду в 2019 році можуть сягнути 14 мільярдів гривень, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Читайте такожПрем'єр оцінив шанси України стати енергонезалежною до 2020 року

За його словами, наступного року бюджет Фонду енергоефективності становитиме близько 7 мільярдів гривень, що спільно з іншими засобами, зокрема, місцевих бюджетів, дозволить направити на енергомодернізацію близько 14 мільярдів гривень.

Відео дня

"Ми розраховуємо, що Фонд енергоефективності буде оперувати близько 7 мільярдами гривень, які будуть спрямовані на модернізацію житлового фонду, ОСББ. Сюди ми також залучаємо ще половину ресурсу – це місцеві бюджети і самі позичальники. Фактично, інвестиції в енергоефективність можуть сягнути 14 мільярдів гривень", - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня 2017 року Верховна Рада прийняла закон про створення в Україні Фонду енергоефективності, метою якого є надання фінансової та технічної допомоги для энергомодернизации житлового фонду України. Частину коштів для роботи Фонду надається міжнародними донорами - урядом Німеччини та Європейською комісією.

У держбюджеті на 2018 рік було передбачено, що загальний обсяг інвестицій в програми з енергоефективності складе 1,6 мільярда гривень.