Ілюстрація REUTERS

Співробітники Генеральної прокуратури затримали двох посадових осіб найбільшої державної газодобувної компанії «Укргазвидобування» за підозрою в незаконному збагаченні на майже 17 млн грн протягом вересня-грудня.

Читайте такожНа Харківщині відкрили нове газове родовище

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Відео дня

«Сьогодні затримано двох посадових осіб «Укргазвидобування», які налагодили схему отримання 10% відкату за держзамовлення. У рамках справи зафіксовано, що за вересень-грудень начальник механіко-енергетичного департаменту «Укргазвидобування» Микитин і директор з підготовки та транспортування газу Гордієнко отримали 16,840 млн грн. Під час отримання чергового траншу в 9 млн гривень зловмисники затримані. Спроба викинути у вікно купи грошей не вплине на перебіг слідства. Подарований чиновнику "Ленд Крузер" теж врахуємо», - написав Луценко.

Він також додав, що справу реалізовано відділом «К» СБУ, ГПУ, САП у співпраці з керівником «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим.

«Укргазвидобування» в 2017 році збільшила чистий прибуток у порівнянні з 2016 роком у 2,6 раза - до 30,5 млрд грн з 11,9 млрд грн. Чистий дохід компанії за 2017 рік збільшився в 1,4 раза – до 75,1 млрд грн.

За підсумками 2017 року компанія «Укргазвидобування» збільшила видобуток природного газу на 4,8% - до 15,25 млрд куб. м.

Довідка УНІАН. «Укргазвидобування» – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить близько 70%.

100% акцій компанії належать НАК «Нафтогаз України».