Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв переглянути заробітні плати менеджменту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» у березні 2019 року. Про це він сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Читайте такожПорошенко - гендиректору "Укрпошти": наполегливо раджу переглянути свою зарплату

«При перегляді контрактів, а в НАК «Нафтогаз» це станеться в березні, мене будуть цікавити, і це має бути конкретна дискусія на уряді, умови оплати праці керівників державних підприємств, і ми будемо досить жорсткими», - сказав прем'єр.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада «Нафтогазу» ухвалила рішення про виплату співробітникам компанії премій на суму 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді щодо транзитного контракту, за рішенням якого «Газпром» має виплатити українській компанії 4,6 млрд дол.

При цьому з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу, остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд дол. на користь «Нафтогазу».

На початку червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не підтримує виділення таких високих премій в нинішній час, і звернувся до наглядової ради «Нафтогазу» з пропозицією переглянути рішення про виплату співробітникам компанії премій у розмірі 46,3 млн дол.

Також у липні Кабінет міністрів заборонив виплату бонусів і винагород у державних компаніях.

Згідно з фінансовим звітом «Нафтогазу України», члени правління компанії заробили у 2017 році 127,7 млн грн.

Так, голова правління Андрій Коболєв отримав у 2017 році 47,1 млн грн, перший заступник голови правління Сергій Перелома - 17 млн грн, фіндиректор Сергій Коновець - 15,2 млн грн, член правління Юрій Колбушкін - 14 млн грн, а також два члени правління, які почали роботу з травня 2017 року: Олег Прохоренко - 24 млн грн і Микола Гавриленко - 10,4 млн грн.

У звіті зазначено, що всього управлінський персонал (шість членів правління і дев'ять директорів) заробив 214 млн грн за 2017 рік.

Крім цього, сума винагороди членів наглядової ради «Нафтогазу» за 2017 рік становила 25,5 млн грн.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.