Ілюстрація REUTERS

Вартість ф'ючерсу на нафту марки Brent з поставкою в лютому 2019 року в ході торгів на біржі ICE в Лондоні знизилася на 0,9% і становить 53,87 долара за барель.

Читайте такожДефіцит нафти може виникнути раніше, ніж прогнозували - МЕА

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Востаннє ціна нафти даного сорту перебувала нижче позначки в 54 долара за барель 12 вересня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Падіння цін на нафту триває на рішення ФРС США підняти базову процентну ставку в четвертий раз цьогоріч. При цьому прогнози на 2019 рік переглянуті в бік погіршення: оцінки зростання ВВП і споживчих цін знижені, і американський ЦБ тепер чекає на два підвищення ставки замість трьох.

Також запаси нафти в США за тиждень, що завершився 14 грудня, скоротилися лише на 497 тисяч барелів. При цьому запаси бензину зросли на 1,77 мільйона барелів, а запаси дистилятів знизилися на 4,24 мільйона барелів.

Ілюстрація REUTERS

Експерти, опитані S&P Global Platts, прогнозували зниження запасів нафти в США на 3 мільйони барелів, збільшення запасів бензину на 2,6 мільйона барелів і скорочення запасів дистилятів на 900 тисяч барелів. Запаси нафти на терміналі в Кушінга, де зберігається торгованих на NYMEX нафту, минулого тижня підскочили на 1,09 мільйона барелів.

На даний момент видобуток нафти не змінилася і становить 11,6 мільйона барелів на добу. Нафтовий імпорт підвищився на 30 тисяч барелів на добу, до 7,42 мільйона барелів на добу, експорт збільшився на 51 тисячу барелів на добу, до 2,325 мільйона барелів на добу.

Як повідомляв УНІАН, 7 грудня члени ОПЕК і держави, які не входять в картель, прийшли до висновку про зниження обсягів видобутку нафти. Раніше Росія відмовлялася від пропозиції Саудівської Аравії скоротити видобуток на 1-1,2 мільйона барелів на добу.

Однак у підсумку учасники зустрічі домовилися зменшити видобуток на 1,2 мільйона барелів на добу – 800 тисяч припаде на країни ОПЕК і 400 на всі інші. Таким чином, кожна країна ОПЕК зобов'язується зменшити нафтовидобуток на 3%.