Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України офіційно звернувся до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), з проханням провести перевірки всіх облгазів на дотримання законодавства.

Читайте такожГазовий тиран. Фірташ не відпускає українців із рабства

Про це у Twitter повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

«Уряд офіційно звернувся до НКРЕКП з проханням провести перевірки усіх облгазів на дотримання законодавства. Це монопольна історія. З монополістами треба діяти жорстко, щоб вони не виходили за межі здорового глузду і закону. Усі, хто надає людям послуги, мають поважати цих людей», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів минулого тижня створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість з яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу, через наднарахування для споживачів у платіжках за газ.

У листопаді жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках, у платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали.

Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.