REUTERS

Вартість північноморської суміші нафти марки Brent перевищила в ході торгів понеділка позначку в 55 доларів за барель, свідчать дані торгів, передає Прайм.

Станом на середину дня вартість березневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent збільшилася на 2,82% - до 54,53 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI зростала на 1,97% - до 49,21 долара за барель.

Вартість нафти Brent раніше в ході торгів понеділка досягала значення 55,4 долара за барель. Ціни на Brent в останній раз перевищували позначку на закритті 2 січня 2015 року, тоді вартість бареля Brent становила 57,26 долара.

Відео дня

Трейдери, опитані виданням Wall Street Journal, заявляють, що через відсутність новин, здатних підтримати таке різке зростання, збільшення вартості нафти є переважно технічним.

Читайте такожДешева нафта може призвести до падіння цін на газ і вугілля - Світовий банк

Раніше в ході торгів понеділка світові ціни на нафту показували негативну динаміку в рамках корекції після стрибка більш ніж на 6% в ході торгів п'ятниці.

Зниження цін на нафту сприяло падіння індексу ділової активності в промвиробництві КНР у січні до 49,7 пункту з 49,8 пункту в грудні, а також страйк працівників НПЗ в США, який погіршив ситуацію перенасичення на ринку сирої нафти.