Ілюстрація REUTERS

Влада Бразилії відмовила французькому енергетичного концерну Total у видачі ліцензії на буріння розвідувальних свердловин в гирлі Амазонки.

Читайте такожБразилія допустить іноземні компанії до нафтогазових родовищ на шельфі

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву Бразильського інституту захисту навколишнього середовища і поновлюваних природних ресурсів (Ibama).

Відео дня

"Total не змогла надати переконливі дані, що буріння свердловин відповідатиме необхідним вимогам", - зазначили представники організації. Вони вказали, що проект французької компанії був "недостатньо пропрацьованим" з точки зору захисту навколишнього середовища. За словами екологів, буріння свердловин в гирлі Амазонки загрожує загибелі унікального коралового рифу, відкритого в цьому районі в 2016 році.

Відповідне рішення, як наголошується в заяві Ibama, є остаточним і не може бути оскаржене в інших інстанціях.

Плани концерну Total з буріння розвідувальних свердловин в гирлі найдовшої річки в світі викликали обурення громадськості і фахівців в області захисту навколишнього середовища. У вересні у Франції активісти місцевого осередку природоохоронної організації Greenpeace на знак протесту проти проектів Total в гирлі Амазонки пофарбували фонтани у великих містах в чорний колір.

За оцінками фахівців, поклади нафти в гирлі Амазонки можуть досягати 14 мільярдів барелів.