«Київтеплоенерго» оприлюднило нові тарифи на опалення і гарячу воду / фото УНІАН

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» опублікувало нові тарифи на опалення і гаряче водопостачання для жителів столиці, які діятимуть з 1 січня 2019 року, підвищивши їх на 22%.

Читайте також"Подарунок" під ялинку: в Україні з нового року зросли тарифи на опалення

Згідно з даними на сайті «Київтеплоенерго», тариф на централізоване опалення для мешканців будинків з лічильниками становитиме 1654,41 грн за 1 Гкал з ПДВ, що на 22% вище за колишній тариф (1354,78 грн).

Відео дня

Для будинків без лічильників тариф виріс до 38,5 грн за один квадратний метр на місяць.

Новий тариф на гаряче водопостачання для населення за наявності рушникосушки збільшився до 97,89 грн за куб. м з ПДВ, а за відсутності - становитиме 90,54 грн за куб. м з ПДВ.

При цьому гаряче водопостачання для бюджетних організацій коштуватиме 98,49 грн куб. м з ПДВ, для релігійних організацій - 89,13 грн куб. м, тоді як всі інші споживачі платитимуть 98,07 грн за один куб. м.

Зазначається, що тарифи затверджено розпорядженням КМДА від 22 грудня 2018 року №2340.

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Кабінет міністрів України підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5% - до 8550 грн за тисячу кубометрів.

З 1 травня 2018 року виконавцем послуги централізованого опалення і постачання гарячої води є КП "Київтеплоенерго". Це спеціалізоване муніципальне підприємство, покликане виконувати роботу замість ПАТ "Київенерго".

Довідка УНІАН. КП «Київтеплоенерго» забезпечує столицю України теплом і гарячим водопостачанням. Підприємство здійснює ліцензійну діяльність з вироблення, транспортування та постачання теплової енергії мешканцям Києва. Теплова енергія транспортується за допомогою магістральних і розподільних мереж загальною протяжністю 2,7 тис. км в 2-трубному обчисленні. Теплові мережі є майном територіальної громади міста Києва.