У Смілі вводили надзвичайний стан через відсутність опалення / фото Smila-ua.com

У кримінальному провадженні за фактом зриву опалювального сезону в місті Сміла Черкаської області повідомлено про підозру.

Читайте такожГройсман звинуватив у зриві старту опалювального сезону місцеву владу

Як повідомляється на сайті прокуратури Черкаської області, одному з депутатів Смілянської міської ради, який виконував обов'язки міського голови, повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Відео дня

За даними прокуратури, підозрюваний знав про необхідність додаткового фінансування комунального підприємства на оплату природного газу, але своєчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради це питання, що зробило неможливим своєчасне здійснення платежів за договором та отримання номінацій на природний газ на лютий 2018 року.

Такі дії чиновника, зазначають у прокуратурі, завдали комунальному підприємству матеріальних збитків у вигляді збільшення боргових зобов'язань на суму понад 29 мільйонів гривень.

На даний час досудове розслідування триває, встановлюється причетність інших осіб до вчинення кримінального злочину.

Зазначається, що за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, винній особі загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що тепло є у всіх містах України, крім Сміли. Така ситуація склалася через борги місцевої теплопостачальної компанії перед "Нафтогазом України".

Також 15 листопада президент заявив, що дає міській владі Сміли та іншим державним структурам кілька годин на відновлення теплопостачання в місті. У той же день за рішенням Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій був поданий газ на перші 8 з 20 котелень. 17 листопада вночі підключили до теплоносія всі котельні міста.

Раніше Зубко заявив, що депутати міськради виділили собі премій на 10 мільйонів гривень, але не змогли знайти 15 мільйонів гривень для запуску опалювального сезону.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону в Смілі.

20 листопада президент України Петро Порошенко доручив новому голові Черкаської облдержадміністрації Олександра Вельбивцю особливо проконтролювати забезпечення теплом жителів Сміли.