REUTERS

Сьогодні вранці ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,19 до $53,97 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,30 до $48,15. У середу WTI подешевшала на 9% після повідомлення про чергове зростання запасів нафти в США.

Минулого тижня запаси зросли на 6,33 мільйона барелів, повідомило Управління енергетичної інформації, за прогнозу підвищення на 3,47 мільйона барелів, повідомляє Рейтер.

Читайте такожОбвал рубля прискорився через нове падіння цін на нафту

Відео дня

Ціна Brent зростала на початку торгів, оскільки центробанк Китаю знизив вимоги до резервів банків, що дозволить вивільнити не менше 600 мільярдів юанів ($96 мільярдів). Китайський фондовий ринок після цієї новини піднявся більш ніж на 2%.

Нафта почала дорожчати з шестирічного мінімуму минулого тижня, коли стало відомо про зниження бурової активності в США.

"Однак видобуток на вже діючих свердловинах поки зберігається і сприяє щотижневому зростанню запасів", - написали у звіті аналітики BNP Paribas.

Попит на нафту, ймовірно знизиться в другому кварталі, коли НПЗ почнуть весняні профілактичні роботи.

"Результатом стане спад споживання нафти на НПЗ, який викличе подальше значне зростання запасів", - йдеться у звіті BNP Paribas.

На дев'яти американських НПЗ, чия потужність складає 10% від загальної потужності нафтопереробки в країні, з неділі триває страйк, в той час як Royal Dutch Shell веде переговори з лідерами профспілки про зарплату співробітників підприємств.

У Лівії група озброєних людей захопила одну з нафтових родовищ, убивши 12 осіб. Аналітики все частіше висловлюють сумніви, що Лівії, яка входить в ОПЕК, вдасться підвищити видобуток і експорт нафти.