У Норвезькому морі виявлені нові запаси газу / фото УНІАН

Консорціум нафтогазових компаній Equinor (раніше Statoil ASA), Petoro, ExxonMobil і Total оголосив про виявлення нових запасів газу і конденсату на шельфі Норвезького моря, їх обсяги оцінюються в діапазоні від 6 мільйонів до 25 мільйонів барелів нафтового еквівалента.

Читайте такожЄгипет вийшов на повне самозабезпечення газом

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на повідомлення норвезької компанії.

Відео дня

"Нове родовище знаходиться поблизу від існуючої інфраструктури Equinor, в 20 кілометрах від платформи Kristin. Розвідувальне буріння на проекті почалося в жовтні", - йдеться в повідомленні.

Раніше Equinor повідомляла про одержання 29 нових ліцензій на континентальному шельфі Норвегії. Права були отримані за підсумками ліцензійного раунду. Сім дільниць розташовані в Північному морі, 16 - в Норвезькому і шість - в Баренцевому. З 13 ліцензіями Equinor буде виступати як оператор проекту, з 16 - як партнер.

Компанія Statoil була заснована в 1972 році - незабаром після того, як на шельфі королівства почали видобувати нафту. На сьогоднішній день 67% акцій концерну з 20 тисячами працівників і річною виручкою в 61 мільярд доларів (в 2017 році) належать норвезькій державі.