«Нафтогаз» створив дивізіони «Газ» і «Нафта» / фото УНІАН

Правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» в рамках реалізації корпоративної стратегії групи затвердило створення профільних дивізіонів за ключовими напрямками роботи групи, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожКошти вже почали отримувати: у "Нафтогазі" розповіли, як відбувається стягнення $2,6 мільярда з "Газпрому"

Згідно з рішенням правління створюються дивізіони «Інтегрований газовий бізнес» і «Нафта». Керівником дивізіону «Газ» призначений Андрій Фаворов (екс-співвласник групи компаній «ЕРУ»), дивізіону «Нафта» – Микола Гавриленко (голова «Укртранснафти»).

Відео дня

Зазначається, що до складу дивізіону «Газ» увійдуть: «Укргазвидобування» (за винятком підрозділів, що здійснюють діяльність із переробки та роздрібної реалізації нафтопродуктів); ДК «Газ України»; «Газопостаставляющая компанія «Нафтогаз України»; «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»; «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Тепло»; Naftogaz Trading Europe AG; «Центргаз» «Кіровоградгаз»; підрозділи «Нафтогазу»: департаменту балансів газу, диспетчеризації, метрології та обліку газу; департамент реалізації газу; управління імпорту газу та митного оформлення; управління трейдингу газу.

До складу дивізіону «Нафта» увійдуть: «Укртранснафта»; «Укрспецтрансгаз»; «Укравтогаз»; підрозділу «Укргазвидобування»: департамент реалізації; філія управління з переробки газу та газового конденсату.

Планується створення ще кількох дивізіонів, до сфери відповідальності яких увійдуть інші основні та допоміжні бізнес-процеси групи «Нафтогаз».

Відзначається, що дивізіони не є юридичними особами або підрозділами юридичних осіб. Директори дивізіонів призначатимуться правлінням «Нафтогазу» за поданням голови правління і будуть підпорядковуватися правлінню. Поточне керівництво директорами дивізіонів здійснюватиме голова правління «Нафтогазу».

Директори дивізіонів мають право подавати правлінню пропозиції про обрання та припинення повноважень керівників і членів правлінь бізнес-одиниць, що входять до складу дивізіону.

Відповідальність за результати роботи за кожним із напрямків нестимуть голови відповідних дивізіонів та керівники бізнес-одиниць.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв повідомив, що планується створення також дивізіону поновлюваних джерел енергії, підземних сховищ і транспортування газу.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.