"Нафтогаз": завищені платіжки кивлянам - підступи регіоналів / фото 5.ua

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», яка неодноразово заявляла про неправомірність наднарахувань облгазів, які належать українському олігарху Дмитру Фірташу, закликала киян висилати фото платіжок з істотно завищеними тарифом, і назвала цей процес передвиборною провокацією.

Читайте такожГазовий тиран. Фірташ не відпускає українців із рабства

Повідомлення про це розміщено на сторінці НАК «Нафтогаз» у Facebook.

Відео дня

«Кияни, а хто з вас отримав вчора платіжки за газ від «Київгазенерджі» з істотно збільшеним тарифом? Будемо вдячні за скріншоти рахунків», - написала нацкомпанія.

При цьому було відзначено, що вчергове приватні посередники, підконтрольні колишнім регіоналам, створюють провокації перед виборами, посилаючись на прикру помилку.

Як повідомляв УНІАН, 4 січня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), офіційно звернулася до Державної регуляторної служби для отримання дозволу на позапланові перевірки 20 облгазів, у зв'язку з наднарахуваннями для споживачів у платіжках за газ.

У листопаді 2018 року жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках у платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали. Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

Кабінет міністрів створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газсбути), більшість з яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу, через наднарахування для споживачів у платіжках за газ.

Крім того, голова НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв неодноразово заявляв, що компанії, які постачають газ для населення (облгази, газсбути), заборгували "Нафтогазу України" 2 млрд дол. за природний газ.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК опікується розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.