Зараз послуга постачання енергії безпосередньо споживачам знаходиться в розробці / фото УНІАН

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" отримало ліцензію на постачання електричної енергії, яка дозволить підприємству постачати електроенергію споживачеві безпосередньо і зробить компанію конкурентоспроможною на новому ринку електроенергетики.

Читайте такожУкраїна в 2018 році збільшила експорт електроенергії майже на 20%

Відповідне рішення на черговому засіданні 18 січня ухвалила Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), повідомляється на сайті "Київтеплоенерго".

Відео дня

"18 січня на відкритому засіданні НКРЕКП комунальне підприємство отримало ліцензію на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що видана ліцензія дозволяє КП "Київтеплоенерго" стати повноправним членом ринку електроенергії і безпосередньо забезпечувати споживачів електричною енергією.

Компанія зазначає, що зараз послуга з постачання електричної енергії споживачам перебуває в процесі розробки, про початок поставок електроенергії та укладення відповідних договорів між підприємством і споживачами КП "Київтеплоенерго" проінформує додатково.

Як повідомляв УНІАН, у середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За словами одного з авторів документа, народного депутата Лева Пидлисецкого, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність, і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження в Україні нового ринку електроенергії також дозволить населенню обирати постачальників електроенергії.

Для запуску нової моделі ринку в середині березня 2018 року НКРЕКП прийняла пакет вторинного законодавства. Згідно з прийнятими документами, перші торги електроенергією в п'яти новостворених сегментах ринку мають стартувати з 1 липня 2019 року.

23 листопада 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила підвищення тарифу на виробництво теплової енергії компанією "Київтеплоенерго" на своїх ТЕЦ на 22,3%, до 961,06 гривні за 1 Гкал (без ПДВ), з 1 січня 2019 року.