Росія має намір продовжити переговори щодо транзиту газу тільки в травні / фото УНІАН

Російська сторона затягує час у тристоронніх переговорах з транзиту газу через територію України в очікуванні майбутніх змін політичної ситуації після виборів у нашій країні.

Читайте такожУ "Нафтогазі" розповіли про підсумки переговорів щодо транзиту газу з Єврокомісією та РФ

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, підбиваючи підсумки тристоронньої зустрічі Україна-ЄС-РФ щодо газових питань в Брюсселі.

Відео дня

"Основний фон тристоронніх газових консультацій - Росія затягує час і чекає політичних змін в Україні, хочуть в наступний раз говорити тільки в травні, а ми тим часом продовжимо спільну з Європейською комісією роботу. Спасибі нашим друзям за єдину і консолідовану позицію", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками переговорів у Брюсселі 21 січня єврокомісар Марош Шефчович оголосив, що наступні переговори щодо транзиту газу у форматі Україна – Росія – Європейська комісія заплановані на травень 2019 року.

21 січня в Брюсселі відбулися тристоронні переговори Україна-ЄС-РФ з питань транзиту газу після 2019 року. За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, за підсумками переговорів російський газовий монополіст "Газпром" пропонує продовжити існуючі контракти з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" навіть без експертних консультацій.

15 січня мали відбутися попередні технічні тристоронні консультації за участю України, Росії та Європейської комісії щодо майбутнього транзиту газу по території України, але представники російської компанії "Газпром" зірвали зустріч.

10 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про позиції України, яку вона буде відстоювати в тристоронніх газових переговорах з Росією щодо майбутнього транзиту газу по території України. Глава МЗС підкреслив, що майбутній транзит російського газу в Європу повинен здійснюватися на основі європейських норм і правил.