Більшість німців підтримують спорудження "Північного потоку-2" / фото nord-stream2/Axel Schmidt

Майже три чверті опитаних німців вважають, що будівництво трубопроводу "Північний потік-2" є правильним рішенням. Такими є результати опитування, проведеного соціологічним центром Forsa.

Читайте такожУ разі побудови «Північного потоку-2» Росія влаштує провокації для припинення транзиту газу через Україну - Клімкін

Згідно з підсумками опитування, 73 відсотки респондентів схвалюють спорудження газопроводу, що проляже дном Балтійського моря й постачатиме російський газ напряму Німеччині в обхід східноєвропейських країн-транзитерів, передає “Німецька хвиля”.

Відео дня

Крім того, 67 відсотків учасників опитування називають хибними твердження президента США Дональда Трампа, що збільшення імпорту природного газу з Росії загрожує безпеці Європи й робить Німеччину залежною від Москви.

Як повідомлялося, США й деякі східноєвропейські країни, серед яких і Україна, прагнуть припинити будівництво трубопроводу "Північний потік-2". Натомість уряд у Берліні підтримує спорудження цього газогону. На даний момент будівельники проклали майже третину газопроводу.

Як повідомлялося, нещодавно посол США в Берліні Девід Гренелл, намагаючись запобігти будівництву трубопроводу, пригрозив німецьким компаніям, причетним до спорудження трубопроводу, штрафами та санкціями.

Опитування показало, що 91 відсоток німців сприймають цю поведінку американського дипломата як "радше незвичну і непристойну". Крім того, 77 відсотків респондентів погодилися з твердженням, що Трамп і Гренелл прагнуть шантажувати Німеччину.