У "Газпромі" прогнозують, що "Північний потік – 2" введуть в експлуатацію до кінця 2019 / фото УНІАН

Російський "Газпром" у 2019 році планує витратити на будівництво газопроводу "Північний потік – 2" приблизно $806 млн.

Загальний обсяг інвестиційної програми компанії на поточний рік становить $20 млрд. Про це йдеться у звіті компанії, пише "Гордон".

На газопровід "Турецький потік" компанія планує витратити $268 млн, на проектування, будівництво та експлуатацію газопроводу на території Сербії – $891 млн.

Відео дня

Також передбачено витрати в розмірі $2,235 млрд на газопровід "Сила Сибіру".

Читайте також«Неправильний хлопчик для биття»: у Німеччині прояснили позицію щодо «Північного потоку-2»

"Північний потік – 2" – другий газопровід, який має зв'язати Росію з Німеччиною дном Балтійського моря. Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу становитиме 55 млрд м³ газу на рік. Вартість проекту – €9,5 млрд, його порівну фінансують російський "Газпром" і п'ять європейських компаній. У "Газпромі" прогнозують, що "Північний потік – 2" введуть в експлуатацію до кінця 2019 року.

Німеччина, Фінляндія і Швеція дозволили прокладати трубопровід через свою територію, Данія – ні. Оператор проекту запропонував прокласти трубопровід в обхід Данії.

Уряди України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви та Естонії вважають "Північний потік – 2" загрозою для енергетичної безпеки Європи.