Сергій Шахов

Уряд має покарати винних у розсилці незаконних платіжок за газ. Про це заявив народний депутат від “Нашого краю” Сергій Шахов.

Він зауважив, що на захмарні тарифи, самовільно виставлені газопостачальними компаніями, влада відреагувала лише пустопорожніми заявами.

“Газопостачальні компанії у січні цього року розіслали сотням тисяч українців платіжки із завищеними тарифами за спожитий у грудні газ – так звані дорахування. Це протизаконні дії, що визнала Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг. Тим часом влада відреагувала на проблему лише млявою заявою Реви, що платіжки незаконні. Цю заяву до платіжки не додаси, до суду не віднесеш. Уряд має покарати винних у розсилці незаконних платіжок за газ”, – сказав Сергій Шахов.

Відео дня

Народний депутат наголосив, що жертвами маніпуляцій з тарифами стають найбільш законослухняні громадяни.

“Першими постраждалими від брехливих платіжок виявляються ті, хто звик сплачувати за житлово-комунальні послуги без зволікань і сповна – пенсіонери, бюджетники, службовці. Це найбільш дисципліновані, разом з тим, найбільш соціально вразливі категорії громадян. Такі скоріше будуть економити на їжі чи гостинцях для онуків, але “за квартиру” платитимуть справно. Махінатори з газовими платіжками не мають ані совісті, ані серця”, – вважає Сергій Шахов.

Представник “Нашого краю” закликав владу негайно відреагувати на кричущу ситуацію із брехливим платіжками.

“Наш край” закликає владу замість пустих заяв на телебаченні покарати винних. Це має реалізуватися у відповідних рішеннях уряду, штрафах, позовах до суду. Ми вимагаємо повернути споживачам їхні кошти та виплатити компенсації. Громадяни мають відчувати, що влада захищає їхні інтереси, а не лише обкладає податками”, – підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо, у січні українці почали отримувати платіжки, що містять завищений тариф на газ. Він стосується споживачів, які користуються газом для приготування їжі та не мають лічильників. Міністр соцполітики Андрій Рева назвав січневі платіжки за газ незаконними. Він вважає, у самоуправстві винні компанії-постачальники природного палива. В Україні близько 4 млн домогосподарства, що використовують газ лише для приготування їжі, – третина побутових споживачів.