Керівництво «Запоріжгазу» викрили у заподіянні державі 26 млн грн збитку / фото УНІАН

Керівництво газопостачальної компанії «Запоріжгаз» викрили в заподіянні державі багатомільйонних збитків. Про це УНІАН повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Запорізькій області.

Читайте такожОблгази заборгували «Нафтогазу» близько 60 мільярдів - Коболєв

Оперативники СБУ встановили, що менеджмент ПАТ «Запоріжгаз» штучно списував спожитий природний газ як виробничо-технологічні витрати й ненормовані втрати під виглядом «фейкових» технічних аварій.

Відео дня

«За висновками профільних експертів, лише за один квартал вартість завищеного обсягу вторинного природного газу внаслідок нібито аварій становить понад 26 млн грн», - повідомили в УСБУ в Запорізькій області.

Співробітники СБУ задокументували, що протиправні дії посадових осіб компанії призвели до необхідності покриття штучно створених збитків за рахунок державного бюджету та звичайних споживачів.

Вчора, 30 січня, під час слідчих дій в офісних приміщеннях «Запоріжгазу» правоохоронці вилучили, зокрема, підроблені акти технічних аварій, звіти з внесеними неправдивими даними, які підтверджують проведення оборудки.

У рамках відкритого кримінального провадження голові правління ПАТ «Запоріжгаз» оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою) і ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Керівник підприємства відсторонений від посади. Триває досудове слідство.

"Запоріжгаз" контролюється структурами Дмитра Фірташа, при цьому 25% акцій товариства належить НАК "Нафтогаз України".