Вартість буріння свердловини на Полтавщині становить $10-15 мільйонів / фото УНІАН

Вартість буріння однієї свердловини у Полтавській області становить 10-15 мільйонів доларів, повідомив директор інтегрованого газового бізнесу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Фаворов в ефірі "Радіо НВ".

Читайте такожУкраїна цього року вже видобула майже 2 мільярди кубів газу

За його словами, для того щоб "Нафтогаз" був прибутковою і корисною для жителів країни компанією, необхідні суттєві інвестиції, прозорі правила гри і ринкова ціна на природний газ.

Відео дня

"Гроші вимагають інвестицій, особливо у капіталомістких індустріях, таких як газовидобуток, енергетика. Наприклад, щоб пробурити одну свердловину, яка, дай боже, дасть нам видобуток, у Полтаві необхідно від 10 до 15 мільйонів доларів", - сказав Фаворов.

Як повідомляв УНІАН, раніше глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що собівартість видобутку природного газу, включаючи капітальні вкладення і всі супутні витрати на розвиток видобутку для компанії "Укргазвидобування", що входить до складу групи НАК "Нафтогаз України", становить 250 доларів за тисячу кубічних метрів.

"Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить 70%. 100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".