Ілюстрація REUTERS

Франція підтримує зміну законодавства ЄС, яке ускладнить будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Читайте такожЗапуск газопроводів в обхід України скоротить доходи від транзиту вдвічі - НБУ

Про це пише Süddeutsche Zeitung з посиланням на французькі урядові кола, передає «Європейська правда».

Відео дня

Париж планує підтримати перегляд так званої газової директиви під час голосування в ЄС, запланованого на цю п'ятницю, йдеться в матеріалі.

"Ми не хочемо збільшувати нашу залежність від Росії і тим самим шкодити інтересам країн ЄС, таких як Польща і Словаччина", - сказали в Парижі.

Єврокомісія прагне отримати узгоджений набір енергетичних правил ЄС, які будуть застосовуватися до морських трубопроводів, як це відбувається у випадку з наземними трубопроводами.

Брюссель перевірятиме, чи відповідає трубопровід законодавству ЄС, чи немає ризику негативного впливу на внутрішній газовий ринок і чи не позначиться це негативно на безпеці поставок або конкуренції.

"Досі німці вважали Нідерланди, Бельгію, Австрію, Грецію та Кіпр своїми союзниками. Але цього недостатньо. Без Парижа федеральному уряду буде важко проголосувати так, щоб забезпечити його волю", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляв УНІАН, проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України будується поряд з вже існуючим "Північним потоком-1".

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він повинен з'єднати російську Усть-Лугу та німецький Грайфсвальд.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2". США заявляють, що "Північний потік-2" підриває колективну енергобезпеку Європи.