Тепер кияни сплачуватимуть за світло новій компанії з іншими реквізитами / фото 5.ua

З 1 січня 2019 року в Києві почав роботу новий постачальник електричної енергії, який приймає платежі від побутових споживачів за новими реквізитами.

Читайте такожВ Україні скасували нічний тариф на електроенергію для бізнесу

Про це на брифінгу повідомив директор нової компанії-постачальника "Київські енергетичні послуги" Віктор Мельников.

Відео дня

"З 1 січня постачальником електричної енергії є компанія "Київські енергетичні послуги" для понад 1,2 мільйона побутових споживачів Києва", - сказав він.

За його словами, в лютому всі споживачі почнуть отримувати рахунки саме від цієї компанії, відповідно в платіжці при оплаті рахунку будуть нові реквізити.

"При оплаті рахунку у відділеннях банку або пошти кожен має проконтролювати правильне внесення реквізитів нової компанії "Київські енергетичні послуги", - пояснив він.

Мельников зазначив, що крім традиційних видів оплати, також продовжує діяти спосіб оплати через особистий кабінет або платіжні системи.

"Особистий кабінет на сайті нашої компанії має всі необхідні функції, щоб передати показання використаних обсягів електроенергії", - сказав він.

Директор компанії повідомив, що логін і пароль, який споживачі використовували на сайті минулого постачальника залишається такими самими і для сайту нової компанії.

"Для використання особистого кабінету у нас на сайті логін і пароль залишається такими самими, не потрібно знову проходити реєстрацію", - зауважив Мельников.

За словами директора, компанія виконує функції тільки постачальника електричної енергії, транспортує та розподіляє електроенергію - оператор системи розподілу.

"Основні функції нашої компанії - постачання електроенергії, прийом показників споживання та виставлення рахунків, проведення розрахунків та звірок зі споживачем", - сказав він.

Нові платіжки містять відповіді на найбільш поширені запитання та поради клієнту, як передавати показання і які функції виконуватиме нова компанія.

На сайті "Київські енергетичні послуги" можна дізнатися вартість електроенергії, а через особистий кабінет поставити питання спеціалісту компанії.

Як повідомляв УНІАН, згідно з законом "Про ринок електричної енергії", з 1 січня 2019 року енергопослуги клієнтам в Україні будуть надавати дві різні компанії - оператор системи розподілу і компанія-постачальник електроенергії.

Оператор системи розподілу буде здійснювати діяльність виключно з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. Компанія-постачальник електроенергії буде займатися постачанням електроенергії споживачам, відповідати за нарахування платежів і розрахунки. Відповідно, у клієнтів будуть 2 договору про надання послуг з розподілу і про постачання електроенергії.

У Києві, наприклад, послуги з розподілу буде надавати компанія "ДТЕК Київські електромережі", а поставляти електроенергію, в тому числі, компанія "Київські енергетичні послуги".

Вартість послуг для побутових споживачів не зміниться, а зміниться тільки зовнішній вид рахунку, і то тільки після 1 лютого 2019 року: споживачі отримають один загальний платіжний документ з новими реквізитами. Там будуть дві окремі рядки: за послуги розподілу і за послуги постачання електроенергії.

Довідка УНІАН. У середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За словами одного з авторів документа, народного депутата Лева Підлісецького, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить населенню обирати постачальників електроенергії.