Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" припинить контракт з головою газодобувної компанії "Укргазвидобування" Олегом Прохоренко з 15 березня, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Читайте такожРекорд за 25 років: «Укргазвидобування» в 2018 році збільшило видобуток газу до 15,5 мільярда кубов

Згідно з повідомленням, до затвердження наглядовою радою "Нафтогазу" нового глави правління "Укргазвидобування" функції керівника цієї компанії буде тимчасово виконувати директор інтегрованого газового бізнесу групи "Нафтогаз" Андрій Фаворов. Зміни відбуваються в рамках трансформації групи та створення дивізіонів за напрямами бізнесу.

Відео дня

"Ми вдячні Олегу Прохоренку за велику роботу, яку він провів у УГВ за останні три роки. Прийнявши управління компанією в умовах критично обмежених ресурсів, Олег зумів не допустити падіння видобутку газу. Він домігся значного прогресу в оновленні УГВ та впровадженні нових технологій, зокрема, інтенсифікації виробництва. Я дякую Олега за його внесок у перший етап реформи "Нафтогазу" і впевнений, що він досягне успіху в нових проектах", - цитує прес-служба голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

У свою чергу Прохоренко подякував команду групи і зазначив, що їм вдалося змінити тренд видобутку газу в Україні з падіння на зростання, створити ринок сервісних послуг в газовидобутку, оновити застарілу матеріально-технічну базу, створити умови для нарощування видобутку природного газу в майбутньому

"Я хочу сказати спасибі команді "Укргазвидобування" і "Нафтогазу" за той шлях, який ми пройшли разом", - сказав Прохоренко.

У свою чергу, Фаворов зазначив, що газовий дивізіон "Нафтогазу" буде орієнтуватися на підвищення операційної ефективності та конкурентоспроможності.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році Кабінет міністрів в рамках зміни керівництва держкомпаній призначив Олега Прохоренка главою "Укргазвидобування". Раніше Прохоренко обіймав посаду партнера консалтингової компанії McKinsey Ukraine.

Довідка УНІАН, "Укргазвидобування" у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, збільшило видобуток природного газу на 1,6% - до 15,496 мільярда кубометрів, що є рекордним показником за останні 25 років.

"Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить 70%. 100% акцій компанії належать державному холдингу "Нафтогаз України".