Ілюстрація REUTERS

Французька нафтова компанія Total сподівається зберегти присутність у Венесуелі, попри санкції, введені США проти цієї країни.

Читайте такожВенесуела хоче брати передоплату за свою нафту

Про це повідомив голова корпорації Патрік Пуянне в кулуарах енергетичного форуму в Каїрі, передає ТАСС.

Відео дня

"По-перше, ми маємо розуміти, що саме являють собою санкції, - заявив Пуянне. - Ми проведемо оцінку, але, я думаю, що ми зможемо залишитися - можливо, нам представлять якісь умови, щоб залишитися".

Зазначається, що на тлі політичної кризи у Венесуелі США посилили санкції проти панівного режиму країни - в кінці січня під обмеження потрапила національна нафтова компанія PDVSA.

"У число партнерів PDVSA входять Total, а також норвезька Equinor (раніше - Statoil) і американська Chevron. PDVSA розпорядилася, щоб її спільне з Total і Equinor підприємство призупинило роботу", - зазначає видання.

Вашингтон також заявив про замороження активів компанії на суму $7 млрд. США готові послабити санкції, якщо контроль над компанією перейде до лідера венесуельської опозиції Хуану Гуайдо, який оголосив себе виконуючим обов'язки президента країни.

Одночасно мінфін США пообіцяв почати видачу тимчасових ліцензій, що дозволяють проводити деякі транзакції нафтогазової компанії. Крім того, американська дочірня компанія Citgo Petroleum, яка належить PDVSA, зможе продовжити роботу за умови, що отримані нею гроші залишаться на заблокованих в США рахунках.