Майк Помпео / REUTERS

У ході свого візиту до Польщі держсекретар США Майк Помпео розкритикував будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Про це він заявив у ході спільної прес-конференції зі своїм польським колегою Яцеком Чапутовичем у Варшаві, передає dw.com.

"Америка зробить все, що в її силах, для того щоб безпека Європи в прийнятті рішень по енергетиці стояла на першому місці", - сказав Помпео.

Відео дня

За словами держсекретаря, газопровід "переправляє гроші в Росію" і врешті-решт "завдає болю Європі". Крім того, проект пов'язаний з колосальними загрозами для безпеки, вважає Майк Помпео.

Читайте такожУкраїна очікує від ЄС зміни газової директиви, що може заблокувати "Північний потік-2"

У свою чергу, Чапутович підтримав точку зору свого колеги. "Ми поділяємо думку про те, що проект "Північний потік-2" не служить цілям енергетичної безпеки Європи. Ми вважаємо його невдалим проектом, який навіть шкодить енергетичній безпеці на континенті", - підкреслив глава польського МЗС.

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч із уже існуючим "Північним потоком-1".

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу складе 1220 км, він повинен з'єднати російський Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Україна і низка інших держав виступають проти будівництва "Північного потоку-2", Німеччина є основним лобістом проекту в Європі.