Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" сплатила до державного бюджету дивіденди за підсумками роботи у 2017 році за графіком, який було погоджено з урядом, повідомила прес-служба компанії.

Читайте також"Нафтогаз" у січні сплатив до держбюджету майже 6 мільярдів гривень

"У 2018 році "Нафтогаз" сплатив дивіденди за графіком, погодженим Кабінетом Міністрів", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі нагадали, що уряд дозволив "Нафтогазу" сплатити до 1 липня не всі дивіденди, а тільки 35% від чистого прибутку, а до кінця року - решта 40%.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі нарахувало "Нафтогазу" пеню в розмірі 2,4 мільярда гривень за несвоєчасно виплачені дивіденди за підсумками 2017 року.

У міністерстві вважають, що згідно із законодавством, усі дивіденди повинні бути виплачені до 1 липня.

У 2018 році "Нафтогаз" сплатив до державного бюджету 136,5 мільярда гривень податків та дивідендів, що на третину більше, ніж у 2017 році.

У 2017 році "Нафтогаз" збільшив чистий прибуток у порівнянні з минулим роком на 48% - до 39,3 мільярда гривень. У 2016 році "Нафтогаз" отримав 26,5 мільярда гривень чистого прибутку, тоді як у 2015 році компанія отримала 27,7 мільярда гривень чистого збитку.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.