Ілюстрація REUTERS

Попередній постачальник електроенергії в Києві «ДТЕК Київські електромережі» поверне мешканцям столиці помилково переплачені в лютому 2019 року кошти за електроенергію в загальній сумі 39 млн грн шляхом автоматичного зарахування коштів на рахунки абонентів у новій компанії «Київські енергетичні послуги», повідомляє прес-служба компанії «ДТЕК Київські електромережі».

Читайте також"Київтеплоенерго" не врахує минулих переплат киян за тепло, а от боргів не пробачить

«Всі кошти, які споживачі в лютому 2019 року помилково сплатили на рахунок оператора системи розподілу "ДТЕК Київські електромережі", будуть автоматично перераховані упродовж місяця на рахунок компанії - постачальника універсальної послуги («Київські енергетичні послуги» - УНІАН)», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому наголошується, що деякі кияни за звичкою оплатили послуги за спожиту в 2019 році електроенергію попередній компанії постачальнику «ДТЕК Київські електромережі», незважаючи на те, що з 1 січня 2019 року компанія не є постачальником цієї послуги.

Станом на 1 лютого, на рахунок «ДТЕК Київські електромережі» надійшли 39 млн гривень помилково сплачених рахунків.

Компанія інформує, що перерахування коштів на рахунки клієнтів у новій компанії відбуватиметься без участі самого клієнта.

«Клієнтам не потрібно оформляти для цього будь-які додаткові документи, писати заяви, дзвонити або особисто приходити до центрів обслуговування клієнтів, сам процес триватиме до кінця лютого», - йдеться в повідомленні.

Надалі помилково сплачені попередньому постачальнику кошти будуть повертатися споживачу в наступному за переплатою місяці, а відображатися в особистому кабінеті на перше число місяця за ним.

«Якщо ж клієнт знову помилково оплатить спожиту електроенергію в лютому "ДТЕК Київські електромережі", то ці кошти будуть автоматично перераховані постачальнику до 31 березня 2019 року, і з 1 квітня відображатимуться в Особистому кабінеті споживача нового постачальника універсальної послуги», - пояснює ДТЕК.

Компанія «ДТЕК Київські електромережі» звертає увагу на те, що норма про повернення переплат діє тільки для тих клієнтів, які не мають заборгованості перед компанією.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2019 року постачальником електричної енергії для більш як 1 млн 200 тис. побутових споживачів Києва є компанія «Київські енергетичні послуги». На початку лютого кияни почнуть отримувати платіжки з новими реквізитами. Попереднім постачальником електроенергії в столиці була компанія «ДТЕК Київські електромережі».

Довідка УНІАН. В середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон «Про ринок електроенергії». За словами одного з авторів документа, народного депутата Льва Підлісецького, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії і її поставок для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дасть змогу населенню вибирати різних постачальників електроенергії.