Ілюстрація REUTERS

Нові санкції проти Росії, які готують США, можуть перешкодити фінансуванню енергетичних проектів РФ, зокрема "Північного потоку-2" та "Турецького потоку", які збираються транспортувати російський газ до Європи в обхід України.

Читайте такожМЗС України: поправки ЄС щодо «Північного потоку-2» можуть зробити поведінку Росії ще агресивнішою

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Bloomberg.

Відео дня

За даними видання, "Північний потік-2" фінансується "Газпромом" і п'ятьма регіональними енергетичними компаніями. Ділянка "Турецького потоку" з Туреччини до ЄС буде зводитися за гроші "Газпрому" і його турецького партнера 50/50.

На думку директора Fitch Ratings щодо нафти і газу Дмитра Марінченка, ймовірні санкції можуть змусити іноземних інвесторів припинити вкладати гроші в газопроводи, але "в гіршому випадку "Газпром" зможе фінансувати їх самостійно".

Крім цього зазначається, що санкції можуть зачепити інвестиції в російські об'єкти з виробництва зрідженого природного газу за межами країни і постачання капіталу, технологій або обладнання для майбутніх вітчизняних нафтових родовищ.

Нагадаємо, Сенат США має намір ввести нові санкції щодо громадян РФ, причетних до інциденту в Керченській протоці. Законопроект передбачає введення санкцій щодо 24 агентів ФСБ, які вважаються причетними до нападу в Керченській протоці", а також "санкції щодо суднобудівного сектора Росії".