Дмитро Фірташ / REUTERS

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує в березні почати перевірки 20 облгазів у зв'язку з наднарахуваннями для споживачів у платіжках за газ.

Читайте такожОблгази не мають права нараховувати споживачам додаткові суми в платіжках – «Нафтогаз»

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила керівник регулятора Оксана Кривенко.

Відео дня

«Сьогодні ми отримали дозвіл від Державної регуляторної служби України на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних систем на предмет донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Очікуємо офіційні документи. Розраховуємо почати перевірку вже в березні», - написала Кривенко.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках, у платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали.

Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

Кабінет міністрів створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість із яких належать бізнесмену Дмитру Фірташу, через наднарахування для споживачів у платіжках за газ.