Зараз компанія видобуває понад 4 тисяч тонн нафти на добу / фото УНІАН

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" в січні 2019 року збільшила видобуток нафти з конденсатом, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, на 4,4% - до 128 тисяч тонн, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожУкраїна цього року вже видобула майже 2 мільярди кубів газу

Згідно з повідомленням, видобуток газу компанією в січні 2019 року збільшився на 7,4%, до 98,8 мільйона кубометрів.

Відео дня

За інформацією прес-служби, видобуток нафти в січні 2019 року, у порівнянні з груднем 2018 року, зросла на 3,3%, видобуток газу - також на 3,3%.

Добові показники видобутку вуглеводнів збільшилися аналогічним чином, і становили 4,1 тисячі тонн на добу - нафти та конденсату і 3,2 мільйона кубометрів на добу - газу.

"Компанія продовжує нарощувати видобуток вуглеводнів, ефективно працюючи з чинним фондом свердловин. Збільшення видобутку досягається завдяки ремонту перспективних свердловин і заходів з інтенсифікації видобутку, в тому числі прострілочно-підривних робіт з використанням перфораційних систем іноземного виробництва підвищеної ефективності", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що в лютому видобуток продовжує зростати. Так, станом на 14 лютого, середньодобовий показник видобутку для нафти та конденсату становив 4,2 тисячі тонн на добу, а для газу – 3,2 мільйона кубометрів на добу.

Як повідомляв УНІАН, "Укрнафта" у 2018 році збільшила видобуток нафти з конденсатом в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року на 5% - до 1,448 мільйона тонн, а видобуток газу скоротила на 2,3%, до 1,082 мільярда кубометрів.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти та конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.