ua.energy

21 лютого 2019 року керівник ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук підписав Меморандум про партнерство з Всеукраїнською Мережею Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC або Мережа), яка має на меті просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу.

Укренерго — перша державна компанія в Україні, яка стала партнером UNIC. Підписання відбулось під час презентації комплаєнс-політики та «дорожньої карти» на 2019 рік комплаєнс-офісу Укренерго, затверджених Наглядовою радою компанії на початку лютого. Серед основних пріоритетів компанії – оцінка комплаєнс-ризиків, новий кодекс корпоративної етики, перезапуск гарячої лінії для викривачів та інше. Комплаєнс-політика компанії розроблена за участі аудиторської компанії «великої четвірки» KPMG та консультантів бельгійської компанії Elia Grid International на основі кращих  комплаєнс-практик європейських операторів системи передачі, передає прес-служба Укренерго. 

«Семінари та інші освітні заходи з питань комплаєнсу, які проводить UNIC, є важливими для зміни підходів ведення бізнесу в Україні.  Учасники та партнери Мережі також отримують методологічну та експертну допомогу в питаннях розбудови комплаєнсу, що особливо важливо для державних компаній», – розповів Комплаєнс-офіцер, Уповноважений з реалізації антикорупційної програми (комплаєнсу) ДП «НЕК «Укренерго» Гліб Бакалов.

Відео дня

«Ми раді вітати Укренерго серед перших державних компаній, які висловили намір стати партнером UNIC та сподіваємося, що це слугуватиме позитивним прикладом для інших важливих представників ринку. Головним критерієм для схвалення партнерства є прихильність та прагнення впроваджувати принципи UNIC у своїй діяльності. При цьому компанія має підготувати план заходів до кінця поточного року, за результатами якого в подальшому буде розглянуто питання членства у Мережі», – коментує Голова Секретаріату UNIC Ганна Герасимчук.

«Одна з цілей Укренерго — прозорість та ефективність на шляху до інтеграції української енергосистеми з  енергоситемою континетальної Європи (ENTSO–E). Компанія послідовно впроваджує кращі міжнародні практики в роботу компанії та орієнтуємось на експертизу провідних світових операторів передачі. Зокрема, на початку листопада 2018 року почала діяти новостворена Наглядова рада ДП «НЕК «Укренерго». А на початку 2019 року вона ухвалила комплаєнс-політику Укренерго та дорожню карту комплаєнс-офісу на 2019 рік. Партнерство з UNIC дозволить Укренерго зміцнити заходи з протидії корупції, сприятиме притоку інвестицій в галузь, а також зміцненню міжнародних зв’язків та співпраці», – розповів керівник ДП НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук.