Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту знижуються в понеділок вранці після зростання наприкінці минулого тижня, при цьому вони залишаються в районі максимальних позначок з осені 2018 року на тлі торгових новин.

Читайте такожЦіна нафти вперше цього року перевищила $66 за барель

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 6:44 ціна травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,37% - до 67 доларів за барель. Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,3% - до 57,09 долара за барель. Таким чином, ціни залишаються в районі максимальних позначок з листопада 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що попри корекційні настрої на ринку "чорного золота" в понеділок, підтримку цінам надають новини, що стосуються торговельних відносин двох найбільших світових економік США і КНР.

Так, президент США Дональд Трамп заявив, що відкладе заплановане на 1 березня підвищення мит на китайські товари загальною вартістю 200 мільярдів доларів, зазначивши суттєвий прогрес у переговорах з Пекіном.

Крім того, американський лідер планує прийняти на своїй віллі у Флориді голову КНР Сі Цзіньпіна і виробити з ним домовленості з торгівлі. Проте терміни цієї зустрічі Трамп не позначив.

"Підтримку цінам на нафту продовжує надавати оптимізм щодо того, що торговельна угода між двома найбільшими світовими економіками буде досягнута в найближчі дні", - сказав агентству Reuters аналітик Oanda Едвард Мойя (Edward Moya).