До складу комісії з корпоратизації "Укренерго" увійшло 12 представників відомств / фото УНІАН

Міністерство фінансів України створило комісію з реорганізації держпідприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго" на приватне акціонерне товариство.

Читайте такожМінфін відновив корпоратизацію "Укренерго" – голова компанії

Як повідомляє прес-служба міністерства, комісію очолив заступник голови Мінфіну Василь Шкураков, а до її складу входять дванадцять представників Мінфіну, "Укренерго", Мінекономрозвитку, Фонду держмайна.

Відео дня

У Мінфіні зазначили, що на своєму першому засіданні комісія розробила план перетворення компанії, який передбачає проведення інвентаризації активів і зобов'язань "Укренерго", затвердження статуту та наглядової ради реорганізованого акціонерного товариства.

"Корпоратизація "Укренерго" дозволить ефективно імплементувати законодавство щодо ринку електроенергії, а також відокремити контроль за виробництвом електроенергії і її передачею. Це є однією з умов одержання кредитних коштів у рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого державна компанія "Укренерго", оператор Об'єднаної енергосистеми країни, перейшла під управління Міністерства фінансів України.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних та міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни. "Укренерго" є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.