Коболєв: за українськими мірками, зарплата велика, це правда / фото УНІАН

Голова правління НАК "Нафтогаз України"Андрій Коболєв відмовився розголошувати подробиці своєї заробітної плати, зокрема, коментувати її розмір, пославшись на корпоративні правила.

Читайте такожСкільки РФ має заплатити «Нафтогазу» за захоплені активи в Криму: рішення очікують у 2020 році

Так Коболєв відповів на відповідне запитання під час програми "Рандеву" на "5 каналі".

Відео дня

"Не можу коментувати. Ця інформація конфіденційна, і у нас в "Нафтогазі" є правило - не коментувати індивідуальну зарплату людини. Вибачте, правило є правило. Але за українськими мірками, зарплата велика, це правда", - заявив Коболєв.

Голова "Нафтогазу" також зазначив, що електронну декларацію він не заповнює, оскільки знаходиться поза межами дії відповідного законодавства і додав, що його зарплата налічує сім цифр до коми.

"Можу сказати, що моя місячна зарплата в цифровому вигляді - це понад сім цифр до коми. А скільки точно - можна рахувати", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого стало відомо, що спостережна рада НАК «Нафтогаз України» вирішила продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим на три роки. За даними ЗМІ, наглядова рада вирішила встановити місячний оклад Коболєва в розмірі 2,08 млн грн.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд не приймав жодних рішень про укладення нового контракту з головою правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим.

16 січня Кабінет міністрів оголосив про припинення контрактів з діючим менеджментом НАК "Нафтогаз України" з 22 березня, а також про звернення до наглядової ради компанії щодо перегляду умов із виплати зарплат і премій її керівникам. Діючий контракт з Коболєвим закінчується в кінці березня цього року.

Минулого року наглядова рада «Нафтогазу» прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 млн дол. у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді щодо транзитного контракту, за рішенням якого «Газпром» повинен виплатити українській компанії 4,6 млрд дол. При цьому, з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу, остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд дол. на користь «Нафтогазу».

На початку червня 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не підтримує виділення таких високих премій в нинішній час, і звернувся до наглядової ради «Нафтогазу» з пропозицією переглянути рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 млн дол.

Також, у липні 2018 року Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород в державних компаніях.

Згідно з фінансовим звітом «Нафтогазу України», члени правління компанії заробили у 2017 році 127,7 млн грн, а голова правління Андрій Коболєв отримав 47,1 млн грн.

Сума винагороди членів наглядової ради «Нафтогазу» за 2017 рік становила 25,5 млн грн.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.