Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів ухвалив рішення про зниження норми споживання газу для населення без лічильників до 3,28 кубометра.

Читайте такожКоболєв назвавши умови для встановлення безкоштовних лічильників газу населенню

Про це на селекторній нараді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

"Ми прийняли рішення і знизили норму до 3,28 кубометра. Це справедлива норма споживання. Ми нікому не дамо право завищувати норми споживання та обманювати людей", - заявив прем'єр.

Також він сказав, що люди мають сплачувати за газ за нормою, встановленою урядом.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2017 року Кабмін знизив норми споживання газу для побутових споживачів, які не мають лічильників.

Згідно з цим рішенням, за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання норма була знижена з 4,4 до 3,3 кубометра на одну особу на місяць. За відсутності гарячого водопостачання та газового водонагрівача норматив було знижено з 7,1 до 5,4 кубометра, а при наявності газового водонагрівача – з 14 до 10,5 кубометра, однак дане рішення було скасовано судом. В результаті набула чинності попередня постанова, згідно з якою норми були встановлені на рівні 9,8 кубометра, 18,3 кубометра і 23,6 кубометра на одну особу на місяць.

30 січня 2019 року Кабінет міністрів прийняв рішення про встановлення норми споживання газу на людину на рівні 3,29 кубометра замість 9,8 кубометра на одну особу на місяць.