Коболєв: це суперечить духу реформ / фото УНІАН

Рішення уряду про непродовження контракту голові НАК «Нафтогаз України», а також оголошення конкурсу на цю посаду суперечить українському законодавству і духу реформ, що проводяться.

Читайте також"Понад сім цифр до коми": Коболєв відмовився назвати свою зарплату

Про це під час брифінгу повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Відео дня

«Як попереднє рішення уряду про закінчення мого контракту, так і поточне рішення про оголошення конкурсу - суперечить українському законодавству, більш того, таку думку поділяє й міжнародне співтовариство, й організації, які були спонсорами реформ корпоративного управління та допомагали проводити цей закон», - заявив Коболєв.

При цьому він зазначив, що подібні заяви також суперечать духу реформ.

«Це суперечить духу реформ, тому що вся ідеологія полягала в тому, що для головного акціонера компанії - уряду, основним інструментом управління є Наглядова рада», - пояснив він.

Коболєв зазначив, що Кабінет міністрів не має повноважень приймати кадрові рішення, оскільки для цього в «Нафтогазі» було створено Наглядову раду.

«Результат реформи, яка проводилася з державними компаніями в нашій країні такий, що повноваження звільняти, призначати, змінювати зарплату, премії виписувати - це повноваження виключно Наглядової ради НАК «Нафтогаз України», і це можна перевірити в законі, я не буду вдаватися в деталі», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні 6 березня на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що контракт з Андрієм Коболєвим, який закінчується 22 березня, не буде продовжений, а з 23 березня буде оголошено відкритий і публічний конкурс за участю міжнародних партнерів на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».