Коболєв справно перераховує зарплату на благодійність / фото УНІАН

За неповні два місяці голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв перерахував 1,77 мільйона гривень отриманого в нацкомпанії заробітку на благодійність.

Читайте також"Понад сім цифр до коми": Коболєв відмовився назвати свою зарплату

Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

"З моменту прийняття свого рішення я зробив три перерахування - залишок зарплати за січень і повну зарплату за лютий (двома частинами), разом - 1 770 800 гривень", - повідомив Коболєв.

За словами голови НАКу, інформація про перерахування з січневої зарплати вже доступна на сайтах трьох фондів, куди Коболєв відправив кошти, а дані про отримання та використання коштів з лютневої зарплати фонди готують до публікації.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив про намір направляти на благодійність всі доходи, які він протягом 2019 року буде отримувати на своєму посту в держкомпанії.

Голова нацкомпанії уточнив, що зароблені ним кошти будуть направлятися в рівних пропорціях трьом організаціям - "Народний фронт" на підтримку сімей загиблих воїнів, "Повернися живим" на підтримку армії і "Таблеточки" - на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

У 2018 році наглядова рада "Нафтогазу" прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 мільйона доларів у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді з транзитним контрактом, за рішенням якого "Газпром" повинен виплатити української компанії 4,6 мільярда доларів. При цьому з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу, остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 мільярда доларів на користь "Нафтогазу".

На початку червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не підтримує виділення таких високих премій в нинішній час, і звернувся до наглядової ради "Нафтогазу" з пропозицією переглянути рішення про виплату співробітникам компанії премій у 46,3 мільйона доларів.

Також у липні Кабінет міністрів заборонив виплату бонусів і винагород в державних компаніях.

Згідно з фінансовим звітом "Нафтогазу України", члени правління компанії заробили у 2017 році 127,7 мільйона гривень.

Так, голова правління Андрій Коболєв отримав у 2017 році 47,1 мільйона гривень, перший заступник голови правління Сергій Перелома - 17 мільйонів гривень, фіндиректор Сергій Коновець - 15,2 мільйона гривень, член правління Юрій Колбушкін – 14 мільйонів гривень, а також два члени правління, які почали роботу з травня 2017 року: Олег Прохоренко - 24 мільйони гривень і Микола Гавриленко - 10,4 мільйона гривень. У звіті зазначено, що всього управлінський персонал (шість членів правління і дев'ять директорів) заробив 214 мільйонів гривень за 2017 рік. Крім цього, сума винагороди членів наглядової ради "Нафтогазу" за 2017 рік становила 25,5 мільйона гривень.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.