Фото УНИАН

Україна у зв’язку із поліпшенням погодних умов удвічі скоротила добовий відбір газу з підземних сховищ. Про це йдеться у повідомленні держкомпанії «Укртрангсгаз».

Згідно з повідомленням, добовий відбір природного газу з ПСГ становить 35,3 млн куб. м, що встановило рекордний мінімум за опалювальний період.

Станом на 21 лютого, з початку місяця з ПСГ відібрано 1,1 млрд куб. м природного газу, що на 1,0 млрд куб. м менше, ніж торік.

Відео дня

Водночас, як свідчать дані «Укртрансгазу», 20-21 лютого Україна збільшила імпорт природного газу з Росії на 50%. 20 лютого імпорт становив 46,58 млн куб. м, 19 лютого – 43,23 млн куб. м.

Читайте такожУкраїна з початку опалювального сезону спожила понад 8,1 млрд кубометрів газу зі сховищ

Як зазначили УНІАН у прес-службі компанії, газ з РФ надходить через чотири газовимірювальні станції: «Суджа», «Валуйки», «Сохрановка» і «Писарівка».

Як раніше повідомляв УНІАН, запаси газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ) з 14 по 21 лютого скоротилися на 4,3%, або на 371 млн кубометрів, - до 8,19 млрд кубометрів.

Довідка УНІАН. В Україні 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу її територією.