Ілюстрація REUTERS

Середньозважена теплота згоряння природного газу, який подавався споживачам України в лютому 2019 року, на 8% вище нормативного показника 7600 ккал за кубометр газу і становить 8205 ккал за кубометр.

Читайте такожСтала відома ціна імпортного газу для України в лютому

Про це повідомляє оператор газотранспортної системи України держкомпанія "Укртрансгаз".

Відео дня

За інформацією компанії, висновки про якість газу для українських споживачів формуються на основі аналізів всіх фізико-хімічних показників за лютий 2019 року по системі магістральних газопроводів АТ "Укртрансгаз".

"Інформація надходить з 65 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, розташованих в різних точках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестованих згідно з вимогами чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними компанії, жителі Харківської області отримують найбільш висококалорійний газ – 8263 Ккал за кубометр, далі слідує Чернігівська область – 8256 Ккал і Полтавська область – 8247 Ккал.

При цьому найнижча теплота згоряння газу, але все одно вища за норму, зафіксована в Донецькій, Чернівецькій та Черкаській областях.

Прес-служба компанії пояснює, що "Укртрансгаз" здійснює лише транспортування природного газу, входить до системи магістральних газопроводів і не має технічної можливості погіршувати або змінювати його якість.

Довідка УНІАН. "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС. 100% акцій "Укртрансгазу" перебувають у власності НАК "Нафтогаз України".