Будівництво газопроводу має завершитись до кінця 2019 року / фото gazprom.ru

У Європейському парламенті підтвердили можливість посилення залежності від поставок російського газу й наростання загрози для внутрішнього ринку ЄС у разі реалізації проекту «Північний потік-2».

Про це йдеться в доповіді Європарламенту, опублікованій на сайті організації сьогодні.

«Депутати також повторно заявляють, що проект «Північний потік-2» може посилити залежність ЄС від поставок російського газу й поставити під загрозу внутрішній ринок ЄС», - сказано в доповіді.

Відео дня

Згідно з резолюцією, РФ більше не може вважатися стратегічним партнером Євросоюзу через порушення Москвою міжнародного права, демократичних принципів і агресивних дій, що тривають на території України.

«Більш тісні відносини можливі лише в тому випадку, якщо Росія повністю виконає так звані Мінські угоди, припинить війну на сході України й почне поважати міжнародне право», - сказано в резолюції.

Читайте також«Рекет на міжнародному рівні»: у Кремлі поскаржились на дії США проти будівництва «Північного потоку-2»

Як повідомляв УНІАН, проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво та роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч із уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу має завершитись до кінця 2019 року. Довжина трубопроводу становитиме 1220 км, він має з'єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».